sâmbătă, 7 iulie 2007

AGRICULTURA

Domeniul morarit panificatie
· Ordinul comun nr. 250/531/83/2002 pentru aprobarea Normei cu privire la fabricarea, continutul, ambalarea, etichetarea si calitatea fainii de grau destinata comercializarii pentru consum uman elaborat de Ministerul Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor, Ministerul Sanatatii si Familiei si Autoritatea nationala pentru Protectia Consumatorilor - Publicat in MO nr.808/07.11.2002
· Ordinul comun nr. 545/832/328/2003 al MAPAM, MS si ANPC pentru modificarea Ordinului nr. 250/531/83 pentru aprobarea Normei cu privire la fabricarea, continutul, ambalarea, etichetarea si calitatea fainii de grau destinate comercializarii pentru consum uman


Domeniul legume fructe
· Legea nr. 312/2003 privind producerea si valorificarea legumelor de camp, publicata in MO nr. 537/25.07.2003
· Hotararea Guvernului nr. 1614/2003 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 312/2003 privind producerea si valorificarea legumelor de camp, publicata in Mo nr. 58/23.01.2004
· Legea nr. 348/2003, Legea Pomiculturii, publicata in MO nr. 541/28.07.2003
· Hotararea Guvernului nr. 156/2004 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii Pomiculturii, publicata in Mo nr. 149/19.02.2004
· Ordin comun nr. 510/768/319/2003 al MAPAM, MS si ANPC pentru aprobarea Normelor cu privire la natura, compozitia, fabricarea si etichetarea sucurilor de fructe si alte produse similare destinate consumului uman - MO 660/17.IX.2003
· Ordin comun nr. 523/808/351/2003 al MAPAM, MS si ANPC pentru aprobarea Normelor cu privire la natura, continutul, fabricarea si etichetarea gemurilor, jeleurilor si marmaladelor de fructe, precum si piureului de castane indulcit destinate consumului uman - MO 755/5.XI.2003
· Ordin comun nr. 362/670/107/2002 pentru aprobarea Normelor cu privire la continutul, fabricarea, calitatea, ambalarea, etichetarea, marcarea si pastrarea bulionului si pastei de tomate elaborat de Ministerul Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor, Ministerul Sanatatii si Familiei si Autoritatea nationala pentru Protectia Consumatorilor Publicat in MO nr.774/24.10.2002
· Ordin comun nr. 359/671/137/2002 pentru aprobarea Normelor cu privire la natura, continutul , fabricarea, calitatea, ambalarea, etichetarea, marcarea si pastrarea sucurilor de legume elaborat de Ministerul Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor, Ministerul Sanatatii si Familiei si Autoritatea nationala pentru Protectia Consumatorilor
· Ordinul comun nr. 378/865/228/2004 al MAPDR, MS si ANPC pentru aprobarea Normei cu privire la natura, continutul, fabricarea, calitatea, ambalarea, etichetarea, marcarea, depozitarea si transportul maslinelor de masa, publicat in MO nr.945/15.10.2004.
· Ordinul comun nr. 379/867/227/2004 al MAPDR, MS si ANPC pentru aprobarea Normei cu privire la natura, continutul, fabricarea, calitatea, ambalarea, etichetarea, marcarea, depozitarea si transportul morcovilor in conserva, publicat in MO nr.938/14.10.2004.
· Ordinul comun nr. 380/864/226/2004 al MAPDR, MS si ANPC pentru aprobarea Normei cu privire la natura, continutul, fabricarea, calitatea, ambalarea, etichetarea, marcarea, depozitarea si transportul castravetilor conservati, publicat in MO nr.967/21.10.2004.
· Ordinul comun nr. 381/866/229/2004 al MAPDR, MS si ANPC pentru aprobarea Normei cu privire la natura, continutul, fabricarea, calitatea, ambalarea, etichetarea, marcarea, depozitarea si transportul ciupercilor conservate si al produselor derivate din ciuperci, publicat in MO nr.896/01.10.2004.
· Ordinul comun nr. 382/868/230/2004 al MAPDR, MS si ANPC pentru aprobarea Normei cu privire la natura, continutul, fabricarea, calitatea, ambalarea, etichetarea, marcarea, depozitarea si transportul tomatelor in conserva, publicat in MO nr.891/30.09.2004.
Transmise la MO pentru publicare
· Ordinul nr. 770/1472/317/2004 pentru aprobarea Normei cu privire la natura, continutul, fabricarea, calitatea, ambalarea, etichetarea, marcarea, depozitarea si transportul caiselor in conserva.
· Ordinul nr. 771/1473/324/2004 pentru aprobarea Normei cu privire la natura, continutul, fabricarea, calitatea, ambalarea, etichetarea, marcarea, depozitarea si transportul produsului “Mazare rehidratata in conserva”.
· Ordinul nr. 772/1474/325/ pentru aprobarea Normei cu privire la natura, continutul, fabricarea, calitatea, ambalarea, etichetarea, marcarea, depozitarea si transportul produsului “Mazare verde in conserva”.
· Ordinul nr. 773/1492/326/2004 pentru aprobarea Normei cu privire la natura, continutul, fabricarea, calitatea, ambalarea, etichetarea, marcarea, depozitarea si transportul fasolei pastai in conserva.
· Ordinul nr. 774/1475/318/2004 pentru aprobarea Normei cu privire la natura, continutul, fabricarea, calitatea, ambalarea, etichetarea, marcarea, depozitarea si transportul prunelor in conserva.
· Ordinul nr. 775/1476/319/2004 pentru aprobarea Normei cu privire la natura, continutul, fabricarea, calitatea, ambalarea, etichetarea, marcarea, depozitarea si transportul ananasului in conserva.
· Ordinul nr. 776/1493/320/2004 pentru aprobarea Normei cu privire la natura, continutul, fabricarea, calitatea, ambalarea, etichetarea, marcarea, depozitarea si transportul produsului “Zmeura in conserva”.
· Ordinul nr. 777/1494/321/2004 pentru aprobarea Normei cu privire la natura, continutul, fabricarea, calitatea, ambalarea, etichetarea, marcarea, depozitarea si transportul amestecului de fructe in conserva.
· Ordinul nr. 778/1495/327/2004 pentru aprobarea Normei cu privire la natura, continutul, fabricarea, calitatea, ambalarea, etichetarea, marcarea, depozitarea si transportul sparanghelului in conserva.
· Ordinul nr. 779/1496/322/2004 pentru aprobarea Normei cu privire la natura, continutul, fabricarea, calitatea, ambalarea, etichetarea, marcarea, depozitarea si transportul capsunilor in conserva.
· Ordinul nr. 780/1497/323/2004 pentru aprobarea Normei cu privire la natura, continutul, fabricarea, calitatea, ambalarea, etichetarea, marcarea, depozitarea si transportul perelor in conserva.
· Ordinul nr. 781/1477/316/2004 pentru aprobarea Normei cu privire la natura, continutul, fabricarea, calitatea, ambalarea, etichetarea, marcarea, depozitarea si transportul piersicilor in conserva.
· Ordinul nr. 871/1586/346/2004 pentru aprobarea Normei cu privire la natura, continutul, fabricarea, calitatea, ambalarea, etichetarea, marcarea, depozitarea si transportul piersicilor deshidratate.
· Ordinul nr. 872/1594/353/2004 pentru aprobarea Normei cu privire la natura, continutul, fabricarea, calitatea, ambalarea, etichetarea, marcarea, depozitarea si transportul ciupercilor deshidratate.
· Ordinul nr. 873/1593/350/2004 pentru aprobarea Normei cu privire la natura, continutul, fabricarea, calitatea, ambalarea, etichetarea, marcarea, depozitarea si transportul stafidelor.
· Ordinul nr. 874/1592/351/2004 pentru aprobarea Normei cu privire la natura, continutul, fabricarea, calitatea, ambalarea, etichetarea, marcarea, depozitarea si transportul legumelor radacinoase deshidratate.
· Ordinul nr. 875/1591/352/2004 pentru aprobarea Normei cu privire la natura, continutul, fabricarea, calitatea, ambalarea, etichetarea, marcarea, depozitarea si transportul merelor deshidratate.
· Ordinul nr. 876/1585/347/2004 pentru aprobarea Normei cu privire la natura, continutul, fabricarea, calitatea, ambalarea, etichetarea, marcarea, depozitarea si transportul cepei deshidratate.
· Ordinul nr. 877/1590/354/2004 pentru aprobarea Normei cu privire la natura, continutul, fabricarea, calitatea, ambalarea, etichetarea, marcarea, depozitarea si transportul “Broccoli congelate’.
· Ordinul nr. 878/1589/356/2004 pentru aprobarea Normei cu privire la natura, continutul, fabricarea, calitatea, ambalarea, etichetarea, marcarea, depozitarea si transportul mazarei verzi congelate.
· Ordinul nr. 879/1588/355/2004 pentru aprobarea Normei cu privire la natura, continutul, fabricarea, calitatea, ambalarea, etichetarea, marcarea, depozitarea si transportul piureului de mere conservat.
· Ordinul nr. 880/1587/349/2004 pentru aprobarea Normei cu privire la natura, continutul, fabricarea, calitatea, ambalarea, etichetarea, marcarea, depozitarea si transportul porumbului zaharat in conserva.
· Ordinul nr. 881/1595/348/2004 pentru aprobarea Normei cu privire la natura, continutul, fabricarea, calitatea, ambalarea, etichetarea, marcarea, depozitarea si transportul mandarinelor in conserva.
· Ordinul nr. 974/1750/365/2004 pentru aprobarea Normei cu privire la natura, continutul, fabricarea, calitatea, ambalarea, etichetarea, marcarea, depozitarea si transportul conopidei congelate.
· Ordinul nr. 975/1749/364/2004 pentru aprobarea Normei cu privire la natura, continutul, fabricarea, calitatea, ambalarea, etichetarea, marcarea, depozitarea si transportul verzei de Bruxelles congelate.
· Ordinul nr. 977/1746/367/2004 pentru aprobarea Normei cu privire la natura, continutul, fabricarea, calitatea, ambalarea, etichetarea, marcarea, depozitarea si transportul spanacului congelat.
· Ordinul nr. 976/1747/363/2004 pentru aprobarea Normei cu privire la natura, continutul, fabricarea, calitatea, ambalarea, etichetarea, marcarea, depozitarea si transportul fasolei pastai congelate.
· Ordinul nr. 978/1748/368/2004 pentru aprobarea Normei cu privire la natura, continutul, fabricarea, calitatea, ambalarea, etichetarea, marcarea, depozitarea si transportul cartofilor prajiti congelati.
· Ordinul nr. 972/1752/359/2004 pentru aprobarea Normei cu privire la natura, continutul, fabricarea, calitatea, ambalarea, etichetarea, marcarea, depozitarea si transportul morcovilor congelati.
· Ordinul nr. 973/1751/366/2004 pentru aprobarea Normei cu privire la natura, continutul, fabricarea, calitatea, ambalarea, etichetarea, marcarea, depozitarea si transportul porumbului congelat.
· Ordinul nr. 971/1745/358/2004 pentru aprobarea Normei cu privire la natura, continutul, fabricarea, calitatea, ambalarea, etichetarea, marcarea, depozitarea si transportul capsunilor congelate.
· Ordinul nr. 970/1753/361/2004 pentru aprobarea Normei cu privire la natura, continutul, fabricarea, calitatea, ambalarea, etichetarea, marcarea, depozitarea si transportul zmeurei congelate.
· Ordinul nr. 969/1754/362/2004 pentru aprobarea Normei cu privire la natura, continutul, fabricarea, calitatea, ambalarea, etichetarea, marcarea, depozitarea si transportul piersicilor congelate.
· Ordinul nr. 979/1765/360/2004 pentru aprobarea Normei cu privire la natura, continutul, fabricarea, calitatea, ambalarea, etichetarea, marcarea, depozitarea si transportul afinelor congelate.

Domeniul uleiuri si grasimi vegetale

· Ordinul comun nr. 454/917/22/2002 pentru aprobarea Normelor cu privire la natura, continutul, originea, fabricarea, ambalarea, etichetarea, marcarea, pastrarea si calitatea uleiurilor vegetale, grasimilor tartinabile si a maionezelor, destinate comercializarii pentru consumul uman, elaborat de Ministerul Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor, Ministerul Sanatatii si Familiei si Autoritatea nationala pentru Protectia Consumatorilor - Publicat in MO nr.372/3.06.2002
· Ordin comun nr. 495/997/10 MAAP/MSF/ANPC pentru modificarea Ordinului nr. 454/917/2002 privind uleiurile vegetale, grasimile tartinabile si maionezele pentru consumul uman - publicat in MO nr. 181/24.03.2003

Domeniul zahar si produse zaharoase

· Ordin comun 269/453/81/2003 al MAAP/MSF/ANPC cu privire la natura, continutul, originea, etichetarea, marcarea unor zaharuri destinate consumului uman - MO 419/16.VI.2003
· Ordin comun nr. 335/714/ 318/2003 al MAPAM, MS si ANPC pt. aprobarea Normelor cu privire la natura, continutul, originea, fabricarea, etichetarea si marcarea unor produse din cacao si ciocolata destinate consumului uman - MO 661/18.IX.2003
· Ordinul comun nr. 126/302/2001 pentru aprobarea Normelor cu privire natura, continutul si etichetarea extractelor de cafea si cicoare, elaborat de Ministerul Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor si Ministerul Sanatatii si Familiei - Publicat in Monitorul Oficial nr. 582/17.09.2001
· Ordin comun nr. 522/789/317 MAPAM, MS si ANPC pentru aprobarea Normelor privind denumirea, descrierea, definirea, caracteristicile si calitatea mierii - MO 650/12.IX.2003

Domeniul bauturi spirtoase
· Ordin comun nr. 268/441/117/2003 al MAAP/MSF/ANPC pentru aprobarea Normelor privind definirea, descrierea si prezentarea bauturilor spirtoase - MO 573/11.XI.2003
· Ordinul comun nr. 847/1532/357/2004 pentru modificarea si completarea Ordinului nr. 268/441/117/2003 pentru aprobarea Normelor privind definirea, descrierea si prezentarea bauturilor spirtoase, transmis la MO pentru publicare

Domeniul vin si produse din vin
· Legea nr. 244/2002 – Legea viei si vinului in sistemul organizarii comune de piata, publicata in MO nr. 333/20.05.2002
· Hotararea Guvernului nr. 1134/2002 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii viei si vinului in sistemul organizarii comune de piata, publicata in MO nr. 1134/10.10.2002
· Ordinul comun nr. 145/270/59/2002 pentru aprobarea Normelor cu privire la natura, continutul, originea, fabricarea, ambalarea, etichetarea, marcarea si calitatea vinurilor aromatizate, bauturilor aromatizate pe baza de vin si a cocteilurilor aromatizate din produse vitivinicole destinate comercializarii pentru consumul uman, elaborat de Ministerul Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor, Ministerul Sanatatii si Familiei si Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor. Publicat in MO nr536/23.07.2002
· Ordinul nr.172/2004 MAPAM, privind aprobarea Listei cuprinzand laboratoarele autorizate in vederea executarii de analize pentru vinurile si celelalte bauturi pe baza de must si vin destinate exportului si pentru vinurile cu denumire de origine controlata, precum si specialistii imputerniciti sa semneze documentele de atestare a calitatii acestor produse destinate exportului, publicat in MO nr.213/11.03.2004
· Ordin comun 232/313/130/2003 al MAAP/MSF/ANPC pentru aprobarea Normelor cu privire la definirea, descrierea si prezentarea Otetului si a Acidului acetic de calitate alimentara - MO 573/11.XI.2003
· Ordinul comun nr. 530/987/304/2004 pentru completarea Ordinului nr. 232/313/130/2003 al MAAP, MS si ANPC pentru aprobarea Normelor cu privire la definirea, descrierea si prezentarea otetului si a acidului acetic de calitate alimentara, publicat in MO nr. 787/08.06.2004


Domeniul bere
· Ordin comun nr. 174/207/2003 al MAAP si MSF pentru aprobarea Normei cu privire la conditiile de calitate ale orzului pentru fabricarea berii - MO 199/27.III.2003

Domeniul apa potabila si ape minerale naturale
· Legea nr.458/2002 privind calitatea apei potabile, elaborata de Ministerul Sanatatii si Familiei, cu avizul Ministerului Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor si al Ministerului Industriei si Resurselor - publicata in MO nr.552/29.07.2002
· Ordin nr.273/2004 MS, publicat in MO nr.259/24.03.2004, pentru aprobarea Normelor de igiena privind apele potabile imbuteliate, altele decat apele minerale naturale.
· Hotarare de Guvern nr.760 pentru aprobarea Normelor tehnice de exploatare si comercializare a apelor minerale naturale, elaborata de Ministerul Industriei si Resurselor cu avizul Ministerului Sanatatii si Familiei si Ministerului Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor Publicat in M.O. 495/25.08.2001

Domeniul agricultura ecologica
· Ordonanta de Urgenta nr. 34/2000 privind produsele agroalimentare ecologice, publicata in MO nr. 172/2000
· Hotararea de Guvern nr. 917/2001 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor OUG nr. 34/2000 privind produsele agroalimenatre ecologice publicata in MO nr. 640/2001
· Ordin nr. 417/2002 pentru aprobarea Regulilor specifice privind etichetarea produselor agroalimentare ecologice publicat in MO nr. 778/2002
· Ordin nr. 721/2003 pentru aprobarea Regulilor privind importul si exportul produselor agroalimentare ecologice publicat in MO nr. 701/2003
· Ordin nr. 527/2003 pentru aprobarea Regulilor privind sistemul de inspectie si certificare si conditiile de acreditare a organismelor de inspectie si certificare in agricultura ecologica publicat in MO nr. 613/2003
· Ordin nr. 88/2004 privind componenta nominala a Comisiei pentru acreditarea organismelor de inspectie si certificare în sectorul de agricultura ecologica pentru activitatea de inspectie si control al operatorilor pe teritoriul României, publicat în MO nr. 111/ 2004

Domeniul depozitarii si gradarii semintelor de consum

· Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 141/2002 privind reglementarea depozitarii semntelor de consum, regimul certificatelor de depozit pentru acestea si constituirea Fondului de garantare pentru certificatele de depozit, publicata in MO nr. 828/18 noiembrie 2002
· Legea nr. 149/2003 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 141/2002, publicat in MO nr. 106/19 februarie 2003.
· Hotararea Guvernului nr. 82/2003 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 141/2002, publicata in MO nr. 106/19 februarie 2003
· Hotararea Guvernului nr. 684/2003 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a guvernului nr. 141/2002, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 82/2003, publicata in MO nr. 444/23 iunie 2003
· Ordinul comun MAAP si MF nr. 85/2003 privind aprobarea instructiunilor pentru verificarea si certificarea conditiilor tehnice si financiare a depozitelor pentru semintele de consum, publicat in MO nr. 130/27 februarie 2003
· Ordinul nr. 483/2003 privind aprobarea Regulamentului de organizare si functionare a Comisiei pentru acordarea licentelor de depozit pentru semintele de consum, publicat in MO nr. 570/08 august 2003
· Hotararea Guvernului nr. 1336/2002 privind instituirea Sistemului National de Gradare a Semintelor de Consum, publicat in MO nr. 888/09 decembrie 2002
· Hotararea Guvernului nr. 1114/2004 pentru completarea Hotararii Guvernului nr. 1336/2002 privind instituirea Sistemului National de Gradare a Semintelor de Consum, publicata in MO nr. 665/23.07.2004
· Ordinul nr. 2/2003 pentru aprobarea Manualului de gradare

Niciun comentariu: